Binnenkijken bij

Anita en Hans

Binnenkijken bij Anita en Hans: een moderne keuken vol technologische snufjes

Stap binnen in de woning van Anita en Hans, waar de keuken het hart van het huis is geworden na een indrukwekkende renovatie. In dit interview met Anita nemen we een kijkje in hun inspirerende keukenproject, gerealiseerd door Van Der Voet Keukens.

Het proces rondom de nieuwe keuken

“Onze vorige keuken was al 18 jaar oud en functioneerde nog prima, maar onze smaak en behoeften waren veranderd”, begint Anita te vertellen. “We wilden een professionelere keuken die beter was afgestemd op onze wensen. Hans en ik wonen samen met onze zoon en hij is kok. Mede om die reden hebben wij hem ook betrokken bij het proces, inclusief het uitzoeken van de juiste apparatuur.”

Goed gebruik van de ruimte

Bij het plannen van de nieuwe keuken stonden functionaliteit en gezelligheid centraal. Anita legt uit: “Werkruimte was van groot belang voor ons. We wilden samen in de keuken kunnen staan en koken. Een schiereiland bleek de perfecte oplossing, omdat het ons in staat stelde om rondom te bewegen en tegelijkertijd in contact te blijven met elkaar. Ook wilden we de afzuigkap weg, omdat onze zoon lang is en daar steeds door moest bukken.”

Technologische snufjes in huis

“Hans had een aantal voorkeuren, zoals een oven van Bora, vanwege zijn unieke eigenschap om vocht toe te voegen en te onttrekken aan gerechten. Hij is sowieso wel van de technische snufjes en wilde graag licht onder het werkblad vandaan laten komen. De fabrikant heeft van tevoren al een gleuf in het granieten blad laten frezen, zodat we een lichtsnoer onder het werkblad konden laten installeren. ’s Avonds zorgt dit voor een sfeervolle verlichting in de keuken.”

Het uiterlijk van de moderne keuken

De keuken van Anita en Hans is een toonbeeld van modern design met genoeg functionaliteit. Anita licht dit toe: “Onze oude landelijke keuken moest plaatsmaken voor een strak, zwart-wit ontwerp. We kozen voor witte kasten vanwege de praktische overwegingen, aangezien zwarte kasten gevoelig zijn voor vingerafdrukken. Ook wilden we graag een totaal ander soort keuken dan we hiervoor hadden, dus ook de plaats van de keuken is anders.”

De opstelling van de keuken

De keukenopstelling is van groot belang voor het gebruiksgemak. Anita en Hans werden geïnspireerd door hun buren, die een vergelijkbare indeling hadden gekozen. Anita legt uit: “Onze buren hadden al een dergelijke opstelling die we op tekening zagen. Na een paar bezoeken aan hen om de ruimte te ervaren, waren we overtuigd van deze opstelling, alleen hebben wij die met enkele aanpassingen overgenomen.”

De keukenopstelling omvat ook slim gebruik van de ruimte. “We hebben gekozen voor kastruimte in plaats van een bar aan het schiereiland”, vervolgt Anita. “Deze beslissing was gebaseerd op het advies van Van Der Voet Keukens, die ons verzekerden dat dit functioneler zou zijn. Dat bleek ook zo te zijn in ons geval.”

Hoe ging de samenwerking en de service met Van Der Voet Keukens?

Anita is vol lof over de samenwerking met Van Der Voet Keukens: “Ze hebben ons geduldig begeleid gedurende het hele proces. Ze dachten mee over de indeling, kastruimte en locatie van elementen in de keuken. Ze adviseerden zelfs tegen een apothekerskast vanwege potentiële zwaktepunten en stelden in plaats daarvan kasten met lades voor, die praktischer bleken.”

“We zijn ontzettend tevreden met de service en de keuken zelf”, concludeert Anita. “Het voelt als thuiskomen in onze perfecte keuken.”