Binnenkijken bij

Amélie en Thijs

Een indrukwekkende ingebouwde kastenwand in onze moderne designkeuken

Aan het greeploze, moderne design van deze keuken wordt warmte toegevoegd door het gebruik van kleuren en materialen. De natuurlijke uitstraling van de grote, houten wand en de speelsheid van de tegels creëren een hele huiselijke ambiance in de grote open keuken.

Van der Voet Keukens was als projectleverancier betrokken bij dit nieuwbouwproject in Voorhout. De bewoners hadden en namen de vrijheid om de keuken helemaal naar eigen wensen in te laten delen. Ze kozen voor een indrukwekkende, ingebouwde kastenwand in een sfeervolle houtlook: oud eiken natuur.

Siemens keukenapparatuur
De apparatuur in de hoge wand is van Siemens: de hoogst mogelijke koelkast en vriezer (nis 178) aan de uiterste linker en rechter zijde, de combimagnetron (eveneens in het grootste formaat) en de combi-stoomoven. Het aanzicht van de wand blijft open dankzij de brede nis met Quooker en koffieapparaat. De afwerking van de nis is door Van der Voet Keukens gedaan in de materialen die we ook in het kookeiland zien: mat witte wanden en een ‘bright marble’ keramisch werkblad. De tegels, die de bewoners zelf uitzochten, geven de uitstraling iets heel eigens. Datzelfde geldt uiteraard voor de opvallende vloertegel.

Handig afvalsysteem
Het kookeiland is 2,80 meter breed en voegt aan beide zijden nog meer kastruimte toe aan de ruimte die ook al in de achterwand zit – waar overigens ook de kastjes boven de nis functionele bergruimte bieden. De BORA Pure inductieplaat ligt mooi in het keukenblad van keramiek ‘verzonken’, net als het stopcontact dat fijn is in het gebruik van apparatuur op het eiland. In het kookeiland ten slotte zit een handig afvalsysteem met vier aparte bakken om afval onzichtbaar te kunnen scheiden.