Binnenkijken bij

Helma en Bart

Binnenkijken bij Helma en Bart

Voor Bart en Helma is de keuken het hart van hun huis, de plek waar ze genieten van lekker eten en gezelligheid. Voor hun nieuwe keuken met schiereiland kwamen zij via een omweg in Duitsland uit bij Van der Voet Keukens. Hieronder vertelt Bart meer over de verbouwing en de samenwerking.

Het proces rondom de nieuwe keuken

“Wij vinden een keuken een heel belangrijk onderdeel van het huis”, vertelt Bart. “Het is namelijk de plek waar vaak de gezelligheid plaatsvindt en waar we lekker kunnen eten. Onze oude keuken was al meer dan 20 jaar oud en liep inmiddels wel tegen het einde aan.

Ook de laminering begon los te laten, dus het was tijd voor iets nieuws.”

Bart en Helma waren op zoek naar de perfecte keukenleverancier en vroegen offertes aan bij twee verschillende aanbieders. Ze bezochten een keukenzaak in Duitsland, maar dat verliep niet zoals gehoopt. “Uiteindelijk kwamen we uit bij Van der Voet Keukens omdat onze zoon daar ook naar tevredenheid een keuken heeft besteld”, aldus Bart. “Het persoonlijke contact, de korte lijntjes en het meedenken zorgden voor de doorslag.”

Betrokkenheid met de rest van de ruimte

De nieuwe keuken moest één geheel vormen met de rest van de woonkamer.

Het schiereiland met een barretje aan de andere kant bleek de ideale oplossing. Dit zorgt voor een naadloze overgang tussen keuken en woonkamer, waar gasten gezellig kunnen zitten terwijl Bart en Helma koken. Het werkblad biedt bovendien voldoende werkruimte en de houten kastenwand geeft het geheel een warme en uitnodigende uitstraling.

Het lichtplan in de keuken kreeg ook veel aandacht. Slim geplaatste spotjes onder de schappen boven het werkblad en in het plafond zorgen ervoor dat er altijd goed licht is, waar het stel ook in de keuken staat. De verlichting is van Phillips Hue en stelt Bart en Helma in staat om de kleur en lichtintensiteit naar behoefte en sfeer in te stellen.

Gezelligheid met vrienden en familie

“Wij doen regelmatig mee met ‘running dinners’ in de regio met kennissen van ons”, vertelt Bart enthousiast. “Het ene gezin maakt dan het voorgerecht en dat eet je bij hen thuis op. Daarna verplaatsen we ons naar het volgende gezin dat het hoofdgerecht heeft gemaakt, enzovoorts. Daar horen ook speciale wijnen bij. Zo geniet de hele groep samen van het eten, drinken en gezelschap. We vinden het dan ook fijn om deze groep of andere vrienden en familie bij ons in de keuken te kunnen verwelkomen.”

Een functionele keuken

De keuken is uitgerust met een stoomoven, combi-magnetron, Quooker, Bora kookplaat en een wijnklimaatkast met compartimenten voor rode en witte wijn. “Dat stelt ons in staat om heerlijk te koken en de wijnen goed te bewaren”, legt Bart uit. “Bij moeilijke gerechten maken Helma en ik het samen en anders koken we apart. Verder hebben we nog een koelkast in de keuken en een vriezer in een aparte ruimte. We zijn hier erg blij mee, omdat het ons veel capaciteit geeft. Het is een heerlijke plek om ons ding te doen.”

Het grote pluspunt van Van der Voet Keukens

Een aspect waar Bart en Helma bijzonder tevreden over zijn, is het advies dat ze van de medewerkers van Van der Voet Keukens hebben ontvangen. “Yvonne werkte intensief met ons samen gedurende drie sessies”, aldus Bart. “Haar expertise en ervaring waren van onschatbare waarde en ze wist precies hoe ze de keuken moest ontwerpen en inrichten.”

“Het is een samenwerking geweest waarbij ze goed meedachten met onze wensen. De monteur Cees kwam zelfs op het moment van plaatsen nog met een goed advies over de locatie van de boiler van de Quooker. Dat heeft hij terplekke voor ons uitgevoerd. Die mate van meedenken vonden we heel fijn en we zijn heel tevreden met het eindresultaat!”

Een laatste tip van Bart

“Tot slot raad ik iedereen aan om tijdens een verbouwing een periode in een vakantiehuisje te gaan zitten”, sluit Bart af. “Wij verbouwden in februari en toen was dat goed betaalbaar. Je ontwijkt zo de situatie dat je moet leven in het stof van de verbouwing. We vertrouwden de aannemer en medewerkers van Van der Voet keukens zonder twijfel om in ons huis te werken. Dat is ook helemaal prima gegaan!”