Binnenkijken bij

Henriëtte en Albert

Binnenkijken bij Albert en Henriëtte: een luxe donkere keuken om samen van te genieten

Er komt altijd een moment waarop verandering in huis nodig is. Voor Albert en Henriëtte was dit moment gekomen na bijna drie decennia in hun oude keuken te hebben gekookt. Tijd voor iets nieuws, iets fris. Zo begonnen ze aan het avontuur om hun keuken te verbouwen, waardoor zij zijn uitgekomen bij Van Der Voet Keukens.

Het proces rondom de nieuwe keuken

Henriëtte vertelt: “We wonen al sinds 1996 in dit huis en hadden onze oude keuken voor zo’n lange tijd. Hoewel de keuken nog best in een goede staat was, vonden wij dat het tijd was voor iets nieuws. We waren eerst nog langs andere keukenzaken geweest, maar we voelden ons niet goed geadviseerd. Bij Van Der Voet Keukens voelde dat meteen anders. Patrick dacht met ons mee en maakte het hele proces gemakkelijk.”

Een donkere keuken met genoeg ruimte

De donkere keuken van Henriëtte en Albert heeft prachtige houtlook kastjes en een schiereiland die uitzicht geeft op de woonkamer. “We wilden een ruimtelijke keuken met veel opbergruimte”, aldus Henriëtte. “Albert had het goeie idee om geen bovenkastjes te nemen, wat de keuken groter doet lijken. In plaats daarvan hebben we laden en drie kastjes aan de voorkant van het schiereiland. Ik had het niet verwacht, maar we hebben nu zoveel meer ruimte dan hiervoor!”

Prachtige lichtplank

Henriëtte glundert als ze praat over de lichtplank van Jansen en de Bont: “Die plank is 3,60 meter lang en kan veel gewicht dragen. Wat deze plank echt speciaal maakt, is de verlichting. Je kunt het licht aanpassen aan je behoeften waardoor altijd goed licht hebt boven het werkblad. Daarnaast kun je ook de achterkant verlichten met kleuren, waardoor de kunst mooi naar voren komt.”

Aanpassingen? Geen probleem!

“We zijn ook erg blij met de keuze van de Bora inductieplaat”, legt Henriëtte uit. “Ik heb zelfs mijn pannen meegenomen om te kijken of ze erop zouden passen. We zijn met z’n viertjes thuis dus ik kook vaak met grote pannen. Na advies van Patrick hebben we nog een maatje groter gekocht. Toen moest het werkblad ook groter uitgefreesd worden maar dat was geen probleem. Dat vinden wij echt een fijn aspect aan de service.”

Wat kun je me vertellen over het advies van Van Der Voet Keukens?

“Albert is zelf een pietje precies en ging de lichtbalk boven de inductieplaat ophangen”, vertelt Henriëtte. “Het was heel fijn dat die jongen van Van Der Voet Keukens ook heel precies werkte en heel goed over de afmetingen communiceerde. De mate van contact was echt perfect! Het was niet alleen de keuken, maar ook de mensen bij Van Der Voet Keukens die het verschil maakten. Fred – de man die de keuken plaatste – was fantastisch. Ik sta echt met plezier in de keuken en heb zelfs Patrick achteraf nog opgebeld om hem te vertellen hoe blij we met de keuken zijn!”