Binnenkijken bij

Heleen en Daniel

Een strakke woonkeuken met een groot prominent kookeiland

Twee verdiepingen werden volledig gestript en verbouwd bij Heleen en Daniel thuis en op de begane grond gaven ze de keuken de centrale plek in de ruimte. Het prominente grote kookeiland was het uitgangspunt waar het verdere interieur omheen werd gebouwd.

Licht moest hij worden en dat is de keuken: strak en wit, met een Arte werkblad in de natuurlijke greige-tint, een warme combinatie van grijs en beige. En dat was weer het vertrekpunt voor het crème-beige op de muur, dat de moderne en greeploze keuken zijn sfeervolle ambiance geeft. Het kookeiland is ruim drie meter breed en het keukenblad is helemaal uit één stuk.

Dat geeft ruimte voldoende voor de BORA-inductieplaat met kookveldafzuiging, voor de Quooker en gootsteen en riant plek om aan te werken. Het reservoir van de Quooker is slim verwerkt in de ondiepe kast bij de barkrukken, zodat er verder nergens bergruimte verloren gaat. De belijning van het eiland is aan de zijkanten mooi doorgetrokken.

Ingebouwde keukenkasten
De brede achterwand is imposant en onopvallend tegelijk, aangezien deze door de ombouw schijnbaar weg lijkt te vallen in de muur. De keukenapparatuur is allemaal van Siemens StudioLine: de stoomoven, combimagnetron en het koffieapparaat; en aan weerszijden daarvan de hoge vriezer (rechts) en de koelkast. Speciale vermelding verdient nog de warmhoudlade. ‘Ik hoor soms dat mensen die nooit gebruiken, maar ik gebruik hem vrijwel iedere dag’, zegt Heleen.

Plint keuken
Daniel en Patrick van den Berg van Van der Voet Keukens kennen elkaar al van jongs af aan. ‘Dus het was voor ons altijd duidelijk waar wij voor de nieuwe keuken naartoe zouden gaan’, lacht Heleen. ‘Patrick heeft ons ook echt goed geholpen. Van der Voet plaatste de keuken in de nis en ontwierp en verzorgde de prachtige plint die de luchtcirculatie voor de apparaten verzorgt. De vakkundige en vriendelijke monteur heeft deze perfect geplaatst.’

‘Al met al is het helemaal geworden zoals we hadden gehoopt. Meer dan dat zelfs!