Binnenkijken bij

Esther en Arno

Het kookeiland biedt extra werkruimte en gezelligheid in de eetkeuken

Binnen de sfeervolle moderne keuken in de nieuwe woning van Esther en Arno is het eiland het meest opvallende element. Het mag dan maar een klein kookeiland zijn, maar ze zijn er hartstikke blij mee. Het biedt precies de extra werkruimte en gezelligheid in hun eetkeuken die ze ervan verwachtten.

Met de ‘keukenkant’ van hun nieuwe huis op het noorden wisten Esther en Arno dat ze een lichte keuken wilden. Bij Van der Voet zagen ze het bruine Arte werkblad: een elegante eyecatcher in het interieur waar de verdere invulling (de witte kasten en laden en de grijze achterwand die mooi matcht met de betonnen vloer) op is afgestemd.

Voor Van der Voet Keukens hadden ze een paar wensen en uitgangspunten. Wat betreft de keukenapparatuur: een BORA inductieplaat met de afzuiging erin, een goede oven (‘geen magnetron, want die gebruiken we toch niet’), een nul-gradenzone en een ruime vriezer in de koelkast en een grote vaatwasser. IJskast, afwasmachine en oven kozen ze uiteindelijk alle uit de StudioLine van Siemens. En er kwam nog een Quooker bij.

Werkruimte kookeiland
De keukenindeling vroeg om een precieze uitwerking. Er moest een grote eettafel in de keuken én het eiland was dus een must. Dat eiland werd een relatief klein blok, maar dat maakt niet uit. ‘Het is heel handig’, is Esther enthousiast. ‘Het levert echt veel werkruimte op, we smeren er altijd de boterhammen aan en ik bak graag; daar is het extra blad ook fijn voor.’

Een minstens even belangrijke winst van het eiland: ‘Ik wilde niet altijd met de rug naar de anderen staan als ik aan het werk ben in de keuken. Dankzij het eiland is dat niet meer zo. We zijn blij met de samenwerking met Van der Voet Keukens. Van der Voet was bij dit nieuwbouwproject betrokken en het is een lokale specialist met hele eerlijke adviezen; dat beviel zo goed dat we nergens anders gekeken hebben. We hebben een heerlijke, lichte en ruime keuken gekregen waarmee we ontzettend blij zijn.’