Binnenkijken bij

Gerda en Nico

Binnenkijken bij Nico en Gerda: een prachtige donkere keuken vol gebruiksgemak

Recent verhuisden Nico en Gerda naar een nieuw appartement in Naaldwijk. Aangezien het een nieuwbouwwoning is, begon hier ook hun zoektocht naar de perfecte keuken. Samen met Van der Voet Keukens ontwierpen zij een keuken die precies bij hun wensen past. Hieronder vertellen zij over deze keuken en over de samenwerking met Van der Voet Keukens.

Een warm welkom bij Van der Voet Keukens

Via de bouwvereniging kwam het stel in contact met Van der Voet Keukens. “Wat direct bij ons opviel was de vriendelijkheid van de verkopers”, aldus Nico. “Er was helemaal geen opdringerigheid en we kregen zeer deskundig advies over onder andere de keukenopstelling. Op deze manier kregen we gelijk een goed gevoel toen we bij hen binnenstapten.”

De indeling van het nieuwe appartement

Hun nieuwe huis is een nieuwbouwproject, wat voor sommige mensen qua indeling en ontwerp best een uitdaging kan zijn. Nico en Gerda hadden echter al een goed idee van wat ze wilden. Samen met Van der Voet Keukens konden zij goed over de indeling sparren.

“We hebben bijvoorbeeld expres de wasbak niet in het schiereiland laten plaatsen”, vertelt Gerda. “De meeste mensen doen dat wel, maar wij merken dat er door deze keuze veel meer ruimte is ontstaan op het werkblad, wat we kunnen gebruiken tijdens het koken.

We hebben uiteindelijk gekozen voor een taupe gevlamd DEKTON-werkblad dat zowel mooi als gebruiksvriendelijk is.”

Ideale plaatsing van apparatuur in de donkere keuken

Van der Voet Keukens dacht ook goed mee over de positie van apparatuur, zoals de inductiekookplaat. “Die is expres op die plek in het kookeiland geïnstalleerd”, legt Nico uit. “Zo kijk je de ruimte in als je aan het koken bent. Onze keuken is zo ingedeeld dat je alles meteen binnen handbereik hebt. Ze kwamen regelmatig met goede tips waar wij van tevoren nog niet over na hadden gedacht.”

“Een voorbeeld is dat ik een warmhoudlade onder het koffiezetapparaat wilde”, zegt Gerda, “maar zij gaven ons de tip om die lade juist vrij te houden voor de koffiekopjes. Achteraf was dat een hele goede keuze waar we dagelijks plezier van hebben, zeker aangezien we onze borden ook gewoon in de oven kunnen verwarmen.”

Een fijne samenwerking met Van der Voet Keukens

Nico: “Dit was al onze derde nieuwe keuken en het was hiervoor nog nooit in één keer goed gegaan. Uit voorzorg vroegen we daarom of we niet het hele bedrag meteen hoefden te betalen. Dat was vanuit Van der Voet Keukens geen probleem. Achteraf bleek dat ze de keuken wel in één keer goed hadden geïnstalleerd, dus hebben we het restant toch gelijk overgemaakt. We zijn allebei heel tevreden over de keuken.”