Binnenkijken bij

Renate, Hendrik, Milou en Ninthe

We zitten elke dag gezellig aan de bar

‘We brengen veel tijd door in de keuken, dus de keuken in ons nieuwbouwhuis mocht ook een centrale plek krijgen in huis. In het hart van het huis, met een barretje waaraan we dagelijks zitten. Bij Van der Voet Keukens heeft Yvonne van Veen ons daar super mee geholpen. Het eindresultaat voldoet helemaal aan onze wensen!’

Want ja, Renate, Hendrik en de kinderen zitten inderdaad elke dag gezellig aan de bar, voor het ontbijt of tijdens het koken. En vanachter de kookplaat kijk je uit over het water aan de voorkant van de woning, zoals ze het voor zich zagen toen ze de plannen voor hun nieuwe interieur uitdachten. Voor wat betreft de materialen en kleuren van de keuken kregen ze handvatten aangereikt door een stylist: zwart met een werkje (dat werd een houtnerf) en een licht keukenblad.

Veel kastruimte
Ze hebben veel werkblad met dus ook veel kastruimte eronder en de al genoemde bar eraan. Daarachter de hoge kasten met een grote koelkast en voorraadkast én ertussenin nog een smalle voorraadkast. ‘We kwamen voor ons gevoel net wat ruimte te kort. Yvonne heeft vervolgens het ontwerp aangepast en deze kast ertussen geplaatst. Daar zijn we erg blij mee.’

Ingebouwde kasten
Slim ingebouwd zijn daarnaast de kasten met de twee ovens (‘daar maken we veel gebruik van, dus dat was een must; en met de keuze voor de stoomoven hebben we het goede advies van Yvonne gevolgd’) en de grote vriezer erin. ‘We wilden meer kwijt in de keuken zonder alles vol te bouwen en dat is op deze manier gelukt’, vertelt Renate. ‘Op het oog is de keuken nu niet zo groot, maar er zit onwijs veel in.’ Lachend: ‘We waren best veeleisend, maar alles is gelukt.’

‘Voordat dit huis helemaal klaar was hebben we tijdelijk in een ander huis gewoond, met een verouderde keuken erin. Vanaf de eerste dag dat we onze nieuwe keuken konden gebruiken was dat een verademing. Het is een geweldige keuken geworden.’