Binnenkijken bij

Sophie en Lenard

Een mix van een wit en donkere keuken, natuurlijke materialen

Sophie en Lenard wilden in hun nieuwe huis een ruime, moderne keuken die meer de uitstraling van een meubel heeft dan van een keuken. Die wens kwam uit met deze geslaagde mix van wit en donkere, natuurlijke materialen.

Hij is helemaal nieuw en toch voelt het als vertrouwd. ‘We hebben tien jaar geleden ook een keuken gekocht bij Van der Voet Keukens. Eigenlijk wilden we die één op één overnemen. We waren er zo tevreden mee dat er niet veel veranderd hoefde te worden in de opstelling’, vertellen ze. Het grote verschil: de vorige keuken oogde meer als een ‘echte keuken’. Die was helemaal wit met hoge bovenkastjes. ‘We wilden de keuken nu meer één maken met de rest van het interieur.’

Dekton trilium
Dat zien we vooral in de elementen van teakhout in de keuken: de bar, de planken en het blad op de wijnklimaatkast. Dat laatste element is bovendien heel praktisch, want daardoor kon het aanrechtblad ernaast uit één stuk bestaan. Het Dekton trilium keukenblad is de verbindende schakel in de ruimte: in die melange komen alle tinten uit de keuken terug.

Wijnklimaatkast
Ze hebben heerlijk veel ruimte rondom het kookeiland met veel extra werkruimte op het aanrecht rondom de spoelbak. Dat zorgt er ook voor dat de keuken altijd opgeruimd oogt en niet te volloopt met apparatuur. De al genoemde wijnklimaatkast is een fijne nieuwe aanwinst en in de hoge kasten hebben Sophie en Lenard de grote koel-vriescombinatie, heteluchtoven en combimagnetron bij elkaar. Koken doen ze op een extra grote kookplaat met vijf zones. Met een grote stoere afzuigkap erboven die ze extra hebben benadrukt door hem leuk met magneten aan te kleden.

‘We zitten iets minder vaak dan vroeger aan de bar in de keuken, omdat de eettafel ernaast staat. Maar als we samen koken met vrienden, dan is dat wel de plek waar iedereen gaat zitten. En het staat leuk. Het maakt echt een gezellige ruimte van de keuken.’