Binnenkijken bij

Stefan en Tim

’De vloer kwam pas later, maar alles is op de millimeter nauwkeurig neergezet.’

De keuken is het centrum van de gezelligheid in huis geworden, zoals Stefan en Tim het voor zich hadden gezien. Feitelijk is het kookeiland zoals zij het hebben geen kook- maar een bareiland; een fijne plek om aan te zitten, te hangen en een relaxte werkplek bovendien.

‘In onze vorige keuken hadden we ook een ‘blok’ als dit, maar dan in het klein. Dat vonden we altijd leuk om aan te borrelen en te hangen met vrienden’, introduceren ze. ‘Dat wilden we daarom graag terug. Verder hebben we de uitstraling van de keuken laten afstemmen op de rest van het huis, met veel zwart en koper. Het moest geen typische keuken worden. We wilden de keuken onderdeel van het meubilair laten zijn.’

Balans
Ze waren voor eerdere keukens al geslaagd bij Van der Voet en deden dat nu weer. ‘Wij houden niet van agressieve verkoop. Daar doen ze bij Van der Voet niet aan gelukkig. En het is voor ons lekker dicht bij huis. Wat we heel prettig vinden aan het contact met Yvonne is haar gevoel voor balans: in de grootte van de laden, de plaatsing van de ovens, de kasten die de goede kant openslaan; het is allemaal in balans.’

Keukenapparaten
Het eiland in een lichte betonlook biedt naast gezelligheid veel bergruimte in de grote laden onder de Quooker. Koken doen Stefan en Tim te midden van de zwarte (houten) apparatenwand, waar de Bora inductieplaat centraal in het werkblad (gelijk aan dat van het eiland) zit. Zeer handig in het gebruik is de ‘hide and slide’ oven van NEFF met pyrolyse-reiniging. Daarnaast hebben ze een NEFF combimagnetron, een ‘stevige’ Liebherr-koelkast en een Miele-vaatwasser. Het koperkleurige behang achter de inductieplaat met geïntegreerde afzuiginstallatie is niet alleen sfeervol, maar ook praktisch, want makkelijk schoon te maken.

Het hele plaatje is warm en uitnodigend. Over de samenwerking met Van der Voet Keukens zijn Stefan en Tim zeer te spreken. ‘Ook over de montage waren we onwijs tevreden. Dat gebeurde heel precies. De vloer kwam pas later, maar alles is op de millimeter nauwkeurig neergezet.’