Binnenkijken bij

Marjon en Jaap

We zouden het niet anders meer willen.

Na dertig jaar besloten Marjon en Jaap dat het moment daar was voor een nieuwe keuken. In samenwerking met Van der Voet Keukens realiseerden ze deze moderne keuken die een warme, landelijke sfeer ademt.

Het is een oergezellig plaatje geworden, de eigentijds landelijke keuken met de zwarte houtlook en het stoere, dikke werkblad. Het is de huiselijke uitstraling waarvan Marjon en Jaap houden. Bij de verbouwing werd meteen de vloer geschuurd waardoor het totale beeld weer als nieuw oogt.

Kookschiereiland
Ze dachten aanvankelijk aan een centraal kookeiland, maar het kookschiereiland is een veel ruimtelijker optie. Met de barstoelen eraan is het bovendien een geliefd plekje in huis geworden waar ze vaak samen zijn. ‘Als de kinderen er zijn, zitten we aan de eettafel, maar met z’n tweeën schuiven we heel vaak hier aan. Ideaal’, vindt Jaap.

Zwarte details
Op een relatief beperkt aantal vierkante meters hebben ze een zeer royale keuken gekregen. De hoge wand met twee ovens en koel-vriescombinatie is elegant in een ombouw verwerkt door Van der Voet Keukens en de geïntegreerde afzuiging in de inductieplaat van Bora benadrukt de ruimtelijkheid. ‘Die werkt geweldig’, zijn ze enthousiast. ‘We zouden het niet anders meer willen.’

De fraaie landelijk ogende accessoires en de zwarte details (de Quooker en de passende radiator – ‘die heeft Van der Voet ook voor ons gevonden’) maken het plaatje helemaal af.

Met genoegen kijken ze terug op de samenwerking met Van der Voet Keukens. ‘We hadden hier en daar rondgekeken, maar Van der Voet zit prettig dicht in de buurt en we werden er erg vriendelijk geholpen, met alles wat erbij kwam kijken. Het is heel mooi geworden.’